PeutersBijeen

obsvillakakelbont@bijeen-hoogeveen.nl

Meesterlijk Ondernemen in Drenthe

Het schooljaar 2016-2017

Level 1 is inmiddels af. De kinderen zijn nu druk bezig met het ontwikkelen van level 2 (en 3). Ze hebben allemaal (nieuwe) ideeën bedacht en deze voorgelegd aan een appbouwer. De appbouwer is op dit moment bezig een eerste opzet te maken.

Het schooljaar 2015-2016

Aan het eind van het schooljaar 2014-2015 kreeg groep 7/8 de opdracht om een app te ontwikkelen op het gebied van breuken. Inmiddels is de proefversie van de app af. Deze versie wordt beoordeeld door de kinderen en binnenkort hopen we u mede te kunnen delen dat de app af is. Het gaat in dit geval om level 1. Het komende schooljaar (2016-2017) worden er meer levels toegevoegd aan de app.

Het schooljaar 2014 - 2015

Het is een tijdje stil geweest rond Meesterlijk Ondernemen In Drenthe. Woensdag 8 april 2015 hebben de kinderen van groep 7/8 van de bovenschools directeur de opdracht gekregen om hun kennis op het gebied van werkwoorden en breuken in te zetten bij het ontwikkelen van een app. Op dit moment zijn de bezig met het bekijken van apps die er al zijn en worden positieve en negatieve punten besproken. Ook zijn de kinderen bezig met het ontwikkelen van een logo voor hun bedrijf, Pippi Apps.

Tot vrijdag 24 april hebben de kinderen van groep 7/8 de tijd om te solliciteren op een functie binnen het kinderbedrijf Pippi Apps. Wanneer er ontwikkelingen zijn, leest u deze hier of in de nieuwsbrief!

De start

Sinds het schooljaar 2012-2013 neemt o.b.s. Villa Kakelbont deel aan Meesterlijk ondernemen in Drenthe (MOID). Het uiteindelijk doel van MOID is het starten van een onderneming op school, die gerund wordt door de leerlingen. In het eerste jaar waren we nog aan het snuffelen, maar vorig jaar organiseerde groep 8 (met hulp van groep 7) voor elke vakantie een rommelmarkt.

Media

De media schenkt regelmatig aandacht aan het project Meesterlijk ondernemen in Drenthe.

Kinderbedrijvendag 2014 (www.hoogeveen.nl)

Kinderbedrijvendag 2014 (www.allesisgezondheid.nl)